Web Hosting Romanesc sau Web Hosting in strainatate

Publicat la data de 10.08.2011 de catre Dan Nicolae
Ce este mai potrivit pentru mine, web hosting romanesc sau web hosting in strainatate? In continuare vom incerca sa raspundem la aceasta intrebare, pe care cu siguranta majoritatea detinatorilor de site-uri si-au pus-o.
Afla detalii

Cand alegeti un furnizor de web hosting, fie el romanesc sau din afara tarii noastre trebuie sa va ganditi la unul din aspectele cele mai importante si anume, de unde vor proveni cei mai multi dintre vizitatorii site-ului dumneavoastra. Daca detineti un site in limba romana, cu siguranta majoritatea vizitatorilor vor fi evident din Romania motiv pentru care folosind un web hosting romanesc va aduce site-ul mai aproape de acestia si implicit va favoriza un acces mai rapid la informatiile pe care doriti sa le publicati.

Folosind un web hosting romanesc va fi benefic atat pentru vizitatori cat si pentru webmaster-ul site-ului deoarece acesta va putea lucra in conditii mai bune pentru actualizarea paginii dumneavoastra, evident daca acesta este in Romania.

Daca site-ul este unul international, localizarea geografica a acestuia pare mai putin relevanta totusi marile companii au ales solutia de a crea o pagina pentru fiecare zona catre care se adreseaza. Spre exemplu accesand site-ul companiei Asus sau a altui colos din bransa cum ar fi Gigabyte, pagina de intampinare este una ce va permite selectarea localizarii geografice astfel incat sa va ofere o navigare cat mai usoara in portalul acestora.

Acum cateva luni am transferat site-ul unui client ce initial si-l gazduia  pe un server din Statele Unite ale Americii, motivul principal al portarii pe un web hosting romanesc a fost insusi cresterea vitezei de acces pentru vizitatori. Copierea fisierelor nu a prezentat o problema dar odata cu exportarea bazelor de date distanta pana la server si-a spus cuvantul. Din cauza conexiunii sau poate chiar a serverului suprasolicitat am intampinat dificultati pe care cu siguranta nu le-am fi avut daca serverul ar fi fost localizat macar in Europa.

Concluzia ar fi sa plasati informatia cat mai aproape de cei carora va adresati chiar daca distantele in imensa retea numita Internet nu se masoara in kilometrii.

Dan Nicolae
Dan Nicolae are o bogata experienta in domeniul Internet, Linux si retelistica. Fiind pasionat de tot ceea ce inseamna web, a devenit un mare fan al platformei Wordpress, in care a dezvoltat numeroase site-uri web, continuand apoi cu marketingul online, SEO si Google Adwords. De mai bine de 10 ani, este fondatorul ServerHost, companie specializata in servicii de gazduire pe servere cloud dedicate cu administrare inclusa.