Tutorial actualizat de configurare a serverelor DNS la RoTLD

Publicat la data de 19.03.2013 de catre Dan Nicolae
Pentru a veni in ajutorul clientilor nostri precum si a celor care doresc sa-si configureze singuri domeniul .ro, am creat un nou tutorial ce explica pas cu pas ce trebuie facut.
Afla detalii

De curand, cel mai probabil in urma renumitului incident cand google.ro a avut de suferit in urma unui atac al unor hackeri, RoTLD a imbunatatit la nivel de securitate procedura prin care se pot aduce modificari sau configurari pentru domeniile romanesti.

1. Pentru inceput, logati-va in pagina dedicata.

Nota: Conform ultimelor politici de securitate a RoTLD, noile parole trebuie sa contina obligatoriu cel putin un semn de punctuatie, cel putin o litera mare, cel putin o cifra si minim 6 caractere.

Daca parola setata anterior nu functioneaza inseamna ca aceasta nu corespunde cu noua politica si va trebui sa urmati procedura de resetare parola.

2. Dupa ce ati trecut de pagina de login, accesati din meniul de sus butonul Nameservers.

3. Apasati link-ul “formularul” din partea de jos a paginii.

4. In campul Nume Server, introduceti numele DNS oferit de furnizorul de hosting.  Pentru campul Adresa IP a Server-ului, introduceti IP-ul oferit de firma de hosting.

5. Dupa ce ati apasat Creeaza Nameserver veti primi pe email-ul folosit la inregistrarea domeniului, o cheie de confirmare a modificarii.

ATENTIE! Nu dati click pe link-ul din email. La data in care am publicat acest articol, link-ul nu era functional iar efectul acestuia era delogarea din cont.

Copiati cu atentie in clipboard (selectati + copy) aceasta cheie dupa care apasati butonul Formularul precum in imaginea de mai sus.

 

6. Introduceti cheia (paste) din clipboard in campul “Cheie de confirmare“, lasati bifa “Da (Confirm Operatia)” dupa care apasati butonul Confirma.

Repetati pasii 3-4-5-6 de cate ori este nevoie pentru a introduce toate serverele DNS oferite de catre firma de hosting.

Pentru a va asigura ca totul a fost configurat OK, apasati din nou butonul Nameservers (meniul principal, sus) dupa care link-ul Formularul (vezi punctul 2).

In cazul in care configurarea a fost realizata corect, serverele DNS vor fi afisate in partea de jos in careuri de culoare roz.

Pentru mai multe informatii despre serviciile noastre de gazduire web si servere vps cloud, nu ezitati sa ne contactati.

Daca ti-a placut articolul, te rugam sa-l arati si prietenilor tai in mod direct sau prin intermediul Facebook, Google +  si Linked In. Nu uita sa dai Like, +1 si  in-share, folosind butoanele de mai jos. Multumim!

Dan Nicolae
Dan Nicolae are o bogata experienta in domeniul Internet, Linux si retelistica. Fiind pasionat de tot ceea ce inseamna web, a devenit un mare fan al platformei Wordpress, in care a dezvoltat numeroase site-uri web, continuand apoi cu marketingul online, SEO si Google Adwords. De mai bine de 10 ani, este fondatorul ServerHost, companie specializata in servicii de gazduire pe servere cloud dedicate cu administrare inclusa.