Mirror in Romania pentru Ubuntu Linux

Publicat la data de 11.01.2011 de catre Dan Nicolae
Afla detalii

Acum cateva zile dezvaluiam ultimul proiect initiat de ServerHost in sprijinul comunitatii GNU-Linux din Romania. Proiectul constituia in crearea unui mirror conectat la reteaua metropolitana de mare viteza capabil sa gazduiasca ultimele noutati ale celor mai renumite distributii de GNU-Linux. Mirror-ul pilot a fost dedicat distributiei  Debian GNU-Linux, aceasta are o marime de peste 450GB si este disponibil pentru doritori la adresa http://mirrors.serverhost.ro/debian.

Dar nu ne-am oprit aici motiv pentru care, suntem mandrii sa anuntam al doilea mirror.  De data aceasta mirrorul este dedicat utilizatorilor de Ubuntu GNU-Linux din Bucuresti / Romania.

Mirrorul Ubuntu pus la dispozitie de ServerHost este actualizat prin rsync odata la 4 ore si poate fi accesat la adresa http://mirrors.serverhost.ro/ubuntu , protocol folosit fiind http.

Dan Nicolae
Dan Nicolae are o bogata experienta in domeniul Internet, Linux si retelistica. Fiind pasionat de tot ceea ce inseamna web, a devenit un mare fan al platformei Wordpress, in care a dezvoltat numeroase site-uri web, continuand apoi cu marketingul online, SEO si Google Adwords. De mai bine de 10 ani, este fondatorul ServerHost, companie specializata in servicii de gazduire pe servere cloud dedicate cu administrare inclusa.