Definitii tipuri Web hosting sau pe romaneste, Gazduire Web

Publicat la data de 18.08.2009 de catre Dan Nicolae
Piata de web hosting din Romania este asaltata de tot felul de denumiri ale pachetelor de gazduire web oferite clientilor. In acest articol vom incerca sa definim principalele solutii de gazduire web.
Afla detalii

Una dintre cele mai cunoscute si cautate solutii de gazduire pe internet poarta denumirea de Shared Hosting. Asa cum probabil v-ati dat seama, resursele serverului gazda sunt impartite de catre mai multi clienti.

O clasa superioara de gazduire pe Internet poarta denumirea de Dedicated Hosting. In acest caz un singur client este gazduit pe un singur server.

Cu siguranta ati auzit de VPS (Virtual Private Server). Solutia VPS are la baza tehnologia de virtualizare din ce in ce mai folosita in datacenter-urile din intreaga lume. Practic pe un singur server hardware pot rula un anumit numar de servere virtuale in functie de capacitatea de procesare a serverului gazda precum si specificatiile date pentru fiecare server virtual. Prin intermediul Serverelor Virtuale Private  (VPS) se poate oferi un mediu identic  serverelor dedicate dar la preturi mult mai reduse.

Solutia corporate in cazul gazduirii web a marilor domenii poarta denumirea de Load Balanced Hosting. Companii mari precum Microsoft, Google, Yahoo si nu numai, datorita resurselor gigantice consumate in urma multiplelor accesari simultane utilizeaza sistemul de tip cluster careimparte solicitarile pe mai multe servere ce lucreaza impreuna oferind acelasi serviciu.

In functie de nivelul de resurse consumate de catre web site-ul dumnavoastra, puteti alege gazduire web de tip shared sau chiar o solutie bazata pe cloud servere dedicate cu management inclus.

Dan Nicolae
Dan Nicolae are o bogata experienta in domeniul Internet, Linux si retelistica. Fiind pasionat de tot ceea ce inseamna web, a devenit un mare fan al platformei Wordpress, in care a dezvoltat numeroase site-uri web, continuand apoi cu marketingul online, SEO si Google Adwords. De mai bine de 10 ani, este fondatorul ServerHost, companie specializata in servicii de gazduire pe servere cloud dedicate cu administrare inclusa.