De ce nu mai este site-ul pe prima pagina in Google?

Publicat la data de 06.02.2014 de catre Dan Nicolae
O intrebare pe care des o intalnim este De ce nu mai este site-ul pe prima pagina in Google? Principalele cauze sunt: construirea incorecta a site-ul conform ultimelor standarde ale motorului de cautare sau penalizarile aplicate site-ului ca urmare a unor practici neagreate (black hat SEO).
Afla detalii

Algoritmul motorului de cautare Google se schimba periodic pentru a imbunatati calitatea rezultatelor returnate utilizatorilor. Competitia pentru prima pagina a determinat pe multi posesori de pagini web sa apeleze la serviciile unei firme ce ofera servicii SEO. Din nefericire, pentru a obtine rezultate rapide, de cele mai multe ori aceste firme apeleaza la ceea ce, in domeniul nostru, numim black hat SEO. Aceasta practica poate impinge site-ul pe prima pagina dar in acelasi timp il face extrem de instabil iar rezultatele dupa o anumita perioada de timp pot fi dezastruoase.

In urma unui audit al site -ului se poate diagnostica in ce masura acesta corespunde ultimelor reguli ale Google. Primele aspecte pe care trebuie sa le avem in vedere sunt: meta tag-urile Title, Description, prea putin utilizatul Keywords, ierarhia headings-urilor (H1, H2, H3) si, nu in ultimul rand, structura link-urilor si a URL-urilor.

Una din recomandarile noastre pentru a obtine o pozitie buna in cautari este integrarea in site a unui blog prin intermediul caruia sa se genereze constant continut nou. De asemenea, este folositor ca, din cand in cand, sa aduceti site-ul la zi conform ultimelor standarde web. Acest este aspect este util nu numai pentru a va plasa site-ul pe o pozitie buna in motoarele de cautari, dar si pentru a imbunatati experienta utilizatorilor ce il folosesc.

Daca aveti probleme cu pozitionarea in cautari sau considerati ca site-ul nu este bine optimizat, nu ezitati sa ne contactati.

Daca ti-a placut articolul, te rugam sa-l arati si prietenilor tai in mod direct sau prin intermediul Facebook, Google +  si Linked In. Nu uita sa dai Like, +1 si  in-share, folosind butoanele de mai jos. Multumim!

Dan Nicolae
Dan Nicolae are o bogata experienta in domeniul Internet, Linux si retelistica. Fiind pasionat de tot ceea ce inseamna web, a devenit un mare fan al platformei Wordpress, in care a dezvoltat numeroase site-uri web, continuand apoi cu marketingul online, SEO si Google Adwords. De mai bine de 10 ani, este fondatorul ServerHost, companie specializata in servicii de gazduire pe servere cloud dedicate cu administrare inclusa.