Configurarea serverelor DNS la RoTLD pentru domenii .ro

Publicat la data de 18.02.2012 de catre Dan Nicolae
In continuare vom prezenta procedura de configurare a serverelor DNS pentru domenii .ro.
Afla detalii

ATENTIE! : In urma ultimelor modificari privind procedura de configurare a domeniilor .ro, acest tutorial nu mai este valabil!

Pentru a veni in ajutor, am creat o versiune actualizata despre cum sa configurati serverele DNS pentru domeniile .ro la RoTLD.

1. Pentru inceput trebuie sa accesati pagina web a RoTLD la adresa www.rotld.ro.

2.  In partea stanga veti gasi in meniu optiunea ” Administrare domenii ” iar sub aceasta, “On Line” . Click pe ” On Line “.

3. In careul ” Nume Domeniu” , introduceti numele domeniului pe care doriti sa-l configurati. In careul ” Parola ” introduceti parola aferenta. (daca nu o cunoasteti, folositi functia de Recuperare Parola). Introduceti codul anti-spam din imaginea alaturata si apasati Continua.

4. Odata logat, apasati ” Nameservers “. In partea de jos veti gasi ” Pentru a Crea/Modifica/Şterge un nameserver pe domeniul părinte numedomeniu.ro (Ex: ns.numedomeniu.ro) vă rugăm să accesaţi formularul. “. Click pe link-ul “Formularul”.

5. Odata ce ati ajuns in aceasta pagina, introduceti ns1 in careul ” Nume Server ” iar  la ” Adresa IP a Server-ului ” adresa IP oferita de furnizorul de web hosting, dupa care apasati “Creeaza Nameserver”. Introduceti din nou in careul ” Nume Server ” de data aceasta ns2 iar la ” Adresa IP a Server-ului ” adresa aferenta pentru al doilea server DNS oferit de compania de web hosting. La sfarsit, apasati din nou “Creeaza Nameserver”.

6. Apasati din nou Nameservers (in meniul de sus) dupa care in primul careu de sus introduceti ns1.numedomeniu.ro iar in a doua ns2.numedomeniu.ro (evident inlocuiti numedomeniu.ro cu domeniul dumneavoastra). In final apasati “Actualizeaza”.

7. Pentru a verifica daca setarile au fost aplicate, click din nou pe link-ul continut de cuvantul formularul, amplasta in subsolul paginii. Careurile Nameservers si Adresa IP trebuie sa fie de culoare roz.

8. Apasati Iesire (in meniul de sus) pentru a va deloga.

Daca setarile au fost realizate corect, in maxim 24 ore veti avea domeniul perfect functional din orice punct al Internetului.

Acest tutorial a fost realizat si in versiune Video. Pentru a urmari confortabil, apasati butonul de full screen al playerului .  Daca nu va descurcati si sunteti clientul nostru, nu ezitati sa ne contactati.

Mult succes!

Dan Nicolae
Dan Nicolae are o bogata experienta in domeniul Internet, Linux si retelistica. Fiind pasionat de tot ceea ce inseamna web, a devenit un mare fan al platformei Wordpress, in care a dezvoltat numeroase site-uri web, continuand apoi cu marketingul online, SEO si Google Adwords. De mai bine de 10 ani, este fondatorul ServerHost, companie specializata in servicii de gazduire pe servere cloud dedicate cu administrare inclusa.